APV-tjekliste til
Nærings- og nydelsesmidler
APV-tjekliste til Nærings- og nydelsesmidler
Dårlige arbejdsstillinger
Arbejder I med foroverbøjet ryg, eller i andre dårlige arbejdsstillinger?
|
Ensidigt, belastende arbejde
Belaster I kroppen på samme måde over længere tid – fx fordi I arbejder i den samme stilling i længere tid?
|
Tunge løft
Løfter I sække eller kasser med fx mel, sukker, margarine og oste eller andre tunge ting som fx fyldte røreskåle eller dunke?
|
Træk og skub
Bruger I mange kræfter, når I skal trække eller skubbe fx rulleborde, stikvogne eller sækkevogne?
|
Høj støj
Arbejder I med skæremaskiner, røremaskiner, båndsave, lynhakkere, pladerensere eller andre meget støjende maskiner?
|
Ulykker med maskiner
Er der risiko for at komme til skade med lynhakkere, kødhakkere, båndsave, røremaskiner, afvejningsmaskiner eller andre af de maskiner, I arbejder med?
|
Fald og snublen
Er der risiko for, at I kan falde eller snuble over fx rod eller varer eller fordi der er glat på gulvet?
|
Akut fysisk overbelastning
Er der risiko for akut overbelastning af kroppen, når I løfter, trækker eller skubber fx røreskåle, rulleborde, stikvogne eller sækkevogne?
|
Fald til lavere niveau
Er der risiko for, at I kan falde ned fra fx stiger, arbejdsplatforme og trapper?
|
Stor arbejdsmængde, tidspres og uklare krav
Har I ofte for mange opgaver eller møder uklare krav i jeres arbejde?
|
Hjælp og støtte fra ledelse og kolleger
Mangler I hjælp og støtte fra jeres ledelse og kolleger?
|
Krænkende handlinger
Er der nogen på arbejdspladsen, der bliver udsat for mobning, seksuel chikane, diskrimination eller andre krænkende handlinger fra ledelse eller kolleger?
|
Våde eller fugtige hænder
Arbejder I med våde eller fugtige hænder i mere end 2 timer om dagen?
|
Farlige stoffer og materialer
Arbejder I med faremærkede produkter som fx rengørings- og desinfektionsmidler?
|
Støv, gasser og røg
Er der risiko for, at I bliver udsat for stoffer fra fx skimmeloste, grøntsager, kød, fisk og skaldyr, der kan give eksem og allergi, eller for støvende råvarer som mel og sukker?
|
Infektionsrisiko
Er der risiko for infektioner, når I håndterer fødevarer som råt kød?
|
Indeklima
Er der et dårligt indeklima på arbejdspladsen?
|