APV-tjekliste til
Butikker
APV-tjekliste til Butikker
Dårlige arbejdsstillinger
Arbejder I med foroverbøjet ryg, løftede arme eller i andre dårlige arbejdsstillinger, sidder I ned det meste af arbejdsdagen, eller står og går I i mange timer i træk?
|
Tunge løft
Løfter I fx kasser med mælk, frugt og grøntsager eller med elektronik?
|
Træk og skub
Bruger I mange kræfter, når I skal trække eller skubbe fx palleløftere eller kunde vogne?
|
Ensidigt, belastende arbejde
Belaster I kroppen på samme måde over længere tid – fx fordi I arbejder i fastlåste arbejdsstillinger, fordi I holder et værktøj?
|
Stor arbejdsmængde, tidspres og uklare krav
Har I ofte for mange opgaver eller møder uklare krav i jeres arbejde i butikken?
|
Hjælp og støtte fra ledelse og kolleger
Mangler I hjælp og støtte fra jeres ledelse og kolleger?
|
Vold og trusler
Risikerer I at blive udsat for fysisk vold, trusler eller anden krænkende adfærd fra eksterne som fx kunder i eller udenfor arbejdstiden?
|
Krænkende handlinger
Er der nogen på arbejdspladsen, der bliver udsat for mobning, seksuel chikane, diskrimination eller andre krænkende handlinger fra ledelse eller kolleger?
|
Temperatur
Er der for varmt eller koldt i arbejdsrummene eller trækker det?
|
Luftkvalitet
Er luften i lokalerne dårlig på grund af dårlig rengøring eller ventilation?
|
Akut fysisk overbelastning
Er der risiko for akut overbelastning af kroppen, når I løfter, trækker eller skubber fx varer i butikken eller på lageret?
|
Fald og snublen
Er der risiko for, at I kan falde eller snuble over fx rod eller varer på gulvet i butikken eller på rampen til lageret, eller fordi der er glat på gulvet eller udendørs?
|
Fald til lavere niveau
Er der risiko for, at I kan falde ned fra fx stiger, ramper eller indskudte niveauer?
|
Ulykker med håndværktøj og håndmaskiner
Er der risiko for at skære sig eller at få fingrene i klemme, når I arbejder med håndværktøj som fx knive?
|
Intern færdsel
Er der risiko for, at I kan blive påkørt eller klemt af fx el-stablere eller trucks, når I arbejder på lageret?
|
Støv, gasser og røg
Er der risiko for, at I bliver udsat for støv eller kemiske stoffer fra fx grøntsager, mel, sukker, fisk og kødsaft eller for sprøjt eller dampe fra de produkter, I sælger?
|
Infektionsrisiko
Er der risiko for infektioner, når I håndterer fødevarer som råt kød?
|
Våde eller fugtige hænder
Arbejder I med våde eller fugtige hænder i mere end 2 timer om dagen?
|