APV-tjekliste til
Slagterier
APV-tjekliste til Slagterier
Dårlige arbejdsstillinger
Arbejder I med foroverbøjet ryg, løftede arme eller i andre dårlige arbejdsstillinger, eller står og går I det meste af arbejdsdagen?
|
Ensidigt, gentaget arbejde
Gentager I de samme hånd- og armbevægelser mange gange i minuttet, når I fx ophænger kød eller fjerkræ, udbener eller udskærer kød ved samlebånd, eller ilægger og fratager ved maskiner?
|
Tunge løft
Løfter I store kødstykker, kasser, folieruller, sække med fx salt og krydderier eller andre tunge materialer?
|
Træk og skub
Bruger I mange kræfter, når I skal trække eller skubbe fx Vemag-vogne med afskær, bure med ophængte produkter eller palleløftere med kasser?
|
Høj støj
Arbejder I med afnaknings- og fileteringsmaskiner til fisk, stiksaltemaskiner til fisk og fjerkræ, hurtighakkere, kød- og bensave, slicemaskiner, pakkemaskiner eller andre meget støjende maskiner?
|
Ulykker med håndværktøj og håndmaskiner
Er der risiko for at skære sig eller at få fingrene i klemme, når I arbejder med håndværktøj som fx slagterknive?
|
Ulykker med maskiner
Er der risiko for at komme til skade med fx båndsave, hakkemaskiner eller pakkemaskiner?
|
Fald og snublen
Er der risiko for, at I kan falde eller snuble over fx spuleslanger eller rod på gulvet på slagtegangen eller i opskæringen, over paller og kasser i pakkeriet og på lageret, eller fordi der er glat eller fedtet på gulvet?
|
Fald til lavere niveau
Er der risiko for, at I kan falde ned fra fx arbejdsplatforme?
|
Akut fysisk overbelastning
Er der risiko for akut overbelastning af kroppen, når I løfter fx dyrekroppe, kasser, folieruller og sække, eller når I trækker eller skubber fx Vemag-vogne på glatte gulve?
|
Intern færdel
Er der risiko for, at I kan blive påkørt eller klemt af fx el-stablere eller gaffeltrucks på arbejdspladsen?
|
Stor arbejdsmængde, tidspres og uklare krav
Har I ofte for mange opgaver eller møder uklare krav i jeres arbejde på slagtegangen, i opskæringen, i pakkeriet eller på lageret?
|
Hjælp og støtte fra ledelse og kolleger
Mangler I hjælp og støtte fra jeres ledelse og kolleger?
|
Krænkende handlinger
Er der nogen på arbejdspladsen, der bliver udsat for mobning, seksuel chikane, diskrimination eller andre krænkende handlinger fra ledelse eller kolleger?
|
Våde eller fugtige hænder
Arbejder I med våde eller fugtige hænder i mere end 2 timer om dagen?
|
Infektionsrisiko
Er der risiko for infektioner, når I håndterer kød, fjerkræ, skaldyr eller fisk?
|
Indeklima
Er der et dårligt indeklima på slagteriet?
|