APV-tjekliste til
Restaurant, pizzaria og andre køkkener
APV-tjekliste til Restaurant, pizzaria og andre køkkener
Fald og snublen
Er der risiko for, at I kan falde eller snuble over fx rod eller varer på gulvet i butikken, i køkkenet eller på lageret, eller fordi der er glat på gulvet?
|
Akut fysisk overbelastning
Er der risiko for akut overbelastning af kroppen, når I løfter, trækker eller skubber fx sække eller kasser med fødevarer, rørskåle, store gryder, borde eller andre tunge genstande?
|
Ulykker med håndværktøj og håndmaskiner
Er der risiko for at skære sig eller at få fingrene i klemme, når I arbejder med håndværktøj som fx slagterknive og elektriske save, eller når I arbejder med maskiner som fx røremaskiner, pålægsmaskiner og kipstegere?
|
Dårlige arbejdsstillinger
Arbejder I med foroverbøjet ryg, løftede arme eller i andre dårlige arbejdsstillinger, eller står og går I det meste af arbejdsdagen?
|
Ensidigt, belastende arbejde
Belaster I kroppen på samme måde over længere tid – fx fordi I arbejder i fastlåste arbejdsstillinger ved fx fadservering?
|
Tunge løft
Løfter I fx sække eller kasser med fødevarer som fx mel og sukker, vaskebakker med glas og tallerkner, store gryder, fustager eller tunge afrydningsbakker?
|
Træk og skub
Bruger I mange kræfter, når I skal trække eller skubbe fx melsække og rulleborde, eller når I fx skal tage store pizzaer ud af ovnen?
|
Stor arbejdsmængde, tidspres og uklare krav
Har I ofte for mange opgaver eller møder uklare krav i jeres arbejde?
|
Hjælp og støtte fra ledelse og kolleger
Mangler I hjælp og støtte fra jeres ledelse og kolleger?
|
Vold og trusler
Risikerer I at blive udsat for fysisk vold, trusler eller anden krænkende adfærd fra eksterne som fx kunder i eller udenfor arbejdstiden?
|
Krænkende handlinger
Er der nogen på arbejdspladsen, der bliver udsat for mobning, seksuel chikane, diskrimination eller andre krænkende handlinger fra ledelse eller kolleger?
|
Varme, kulde og træk
Er der for varmt eller koldt i arbejdsrummene eller trækker det?
|
Luftkvalitet
Er luften i lokalerne dårlig på grund af dårlig rengøring eller ventilation?
|
Høj støj
Er der høj støj på arbejdspladsen fra mennesker og musikanlæg eller fra støjende maskiner som fx røremaskiner og pålægsmaskiner?
|
Farlige stoffer og materialer
Arbejder I med faremærkede produkter som fx rengørings-, opvaske- og ovnrensemidler?
|
Støv, gasser og røg
Er der risiko for, at I bliver udsat for stoffer fra fx grøntsager og kød, der kan irritere huden eller give allergi, eller for sundhedsfarlig røg som fx stegeos og os fra ovne?
|
Infektionsrisiko
Er der risiko for infektioner, når I håndterer fødevarer som fx råt kød?
|
Våde eller fugtige hænder
Arbejder I med våde eller fugtige hænder i mere end 2 timer om dagen?
|