APV-logo
APV-login
APV-menu
Luk Luk vindue

pil-v-arrow
pil-v-arrow

APV-tjekliste til

Restaurant, pizzaria og andre køkkener

APV-tjekliste til Restaurant, pizzaria og andre køkkener

Fald og snublen
Er der risiko for, at I kan falde eller snuble over fx rod eller varer på gulvet i butikken, i køkkenet eller på lageret, eller fordi der er glat på gulvet?
Akut fysisk overbelastning
Er der risiko for akut overbelastning af kroppen, når I løfter, trækker eller skubber fx sække eller kasser med fødevarer, rørskåle, store gryder, borde eller andre tunge genstande?
Ulykker med håndværktøj og håndmaskiner
Er der risiko for at skære sig eller at få fingrene i klemme, når I arbejder med håndværktøj som fx slagterknive og elektriske save, eller når I arbejder med maskiner som fx røremaskiner, pålægsmaskiner og kipstegere?
Dårlige arbejdsstillinger
Arbejder I med foroverbøjet ryg, løftede arme eller i andre dårlige arbejdsstillinger, eller står og går I det meste af arbejdsdagen?
Ensidigt, belastende arbejde
Belaster I kroppen på samme måde over længere tid – fx fordi I arbejder i fastlåste arbejdsstillinger ved fx fadservering?
Tunge løft
Løfter I fx sække eller kasser med fødevarer som fx mel og sukker, vaskebakker med glas og tallerkner, store gryder, fustager eller tunge afrydningsbakker?
Træk og skub
Bruger I mange kræfter, når I skal trække eller skubbe fx melsække og rulleborde, eller når I fx skal tage store pizzaer ud af ovnen?
Stor arbejdsmængde, tidspres og uklare krav
Har I ofte for mange opgaver eller møder uklare krav i jeres arbejde?
Hjælp og støtte fra ledelse og kolleger
Mangler I hjælp og støtte fra jeres ledelse og kolleger?
Vold og trusler
Risikerer I at blive udsat for fysisk vold, trusler eller anden krænkende adfærd fra eksterne som fx kunder i eller udenfor arbejdstiden?
Krænkende handlinger
Er der nogen på arbejdspladsen, der bliver udsat for mobning, seksuel chikane, diskrimination eller andre krænkende handlinger fra ledelse eller kolleger?
Varme, kulde og træk
Er der for varmt eller koldt i arbejdsrummene eller trækker det?
Luftkvalitet
Er luften i lokalerne dårlig på grund af dårlig rengøring eller ventilation?
Høj støj
Er der høj støj på arbejdspladsen fra mennesker og musikanlæg eller fra støjende maskiner som fx røremaskiner og pålægsmaskiner?
Farlige stoffer og materialer
Arbejder I med faremærkede produkter som fx rengørings-, opvaske- og ovnrensemidler?
Støv, gasser og røg
Er der risiko for, at I bliver udsat for stoffer fra fx grøntsager og kød, der kan irritere huden eller give allergi, eller for sundhedsfarlig røg som fx stegeos og os fra ovne?
Infektionsrisiko
Er der risiko for infektioner, når I håndterer fødevarer som fx råt kød?
Våde eller fugtige hænder
Arbejder I med våde eller fugtige hænder i mere end 2 timer om dagen?
APV-hotline:
70 12 12 88
Kontakt
Besøg Arbejdstilsynets hjemmeside
Datasikkerhed
At-logo

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Læs mere om cookies. Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her.